Activiteiten

JEUGDTENNIS BIJ TC LANGEDIJK

 

Bij TC Langedijk vinden we het heel belangrijk dat je jeugd plezier heeft in het tennisspel en hierdoor kunnen uitgroeien tot goed getrainde tennis(s)(t)ers die ook na hun jeugdspelen plezier houden in het tennis en de vereniging een warm hart toedragen.

 

Om dit te bereiken maakt de TC al langere tijd gebruik van onze trainers Michel Hink en Hans Visser. Samen met de trainers is een flexibel systeem van trainingen ontwikkeld, waarin “Training op Maat” de basis werd.

 

Om de Jeugd ook beter te begeleiden naar het spelen van wedstrijden wordt momenteel wordt gewerkt aan een plan met titel “Van Trainen naar Spelen”. Hierover volgt later in het seizoen meer informatie.

 

Naast de trainingen worden er voor de jeugd verschillende speelvormen aangeboden.

 

De Jeugdcommissie van TC Langedijk organiseert gedurende het tennisseizoen verschillende activiteiten om de jeugd aan het tennisspel te laten deelnemen. Hieronder een korte opsomming.

Lammetjestoernooi

Het lammetjestoernooi is een toernooi wat georganiseerd wordt door één van de volgende verenigingen; TC Langedijk, TV Tulp, TV Warmenhuizen en TV Oudorp. In onderling overleg tussen de verenigingen worden de leeftijdscategorieën bepaald.

Clubkampioenschappen

Bij de clubkampioenschappen worden de leeftijdindelingen van de KNLTB gehanteerd en worden de onderdelen “Enkel”, “Dubbel” en “Mix” toegepast. 

Ouder-kind toernooi

De naam zegt het eigenlijk al, de jeugdspeler kan zich voor dit evenement opgeven met een (groot)ouder, oom, tante om op een gezellige manier te spelen tegen tennisvriendjes en vriendinnetjes. Het plezier in het spelletje staat natuurlijk voorop. Dit toernooi wordt als afsluiting van het seizoen georganiseerd. 

Snerttoernooi

Als de weergoden meespelen wordt er ook een ouder-kind toernooi georganiseerd in de donkere maanden. 

 

Naast de clubactiviteiten zijn er ook wedstrijdvormen waarbij tegen jeugdspelers van andere verenigingen wordt gespeeld.

TENNISKIDS

TC Langedijk doet als vereniging actief mee met Tenniskids. Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. Voor meer informatie zie www.tenniskids.nl

JEUGDCOMPETITIE

Ook voor de jeugdspelers worden er door de KNLTB competities georganiseerd. Hierin speel je als team wedstrijden tegen andere teams van andere verenigingen in de regio. 

 

OPEN TOERNOOIEN

Voor de junioren (12-17 jaar) worden door de tennisverenigingen verschillende Open Jeugd Toernooien georganiseerd. Hierbij worden de deelnemers ingedeeld in leeftijdscategorieën. Voor 2020 zijn dit de categorieën 11 t/m 12 jaar, 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar.  Zo organiseert TC Langedijk in het begin van het seizoen het SMP Open Jeugd Toernooi.

 

VERDERE INFORMATIE

Voor verdere informatie omtrent tennis voor jeugdleden kun je altijd contact opnemen met de jeugdcommissie van TC Langedijk via het mailadres [email protected].

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 226 314 012

TC Langedijk

Potjesdam 4
1722 XN Zuid-Scharwoude

KVK-nummer

40634077