Tiebreak Challenge

29 maart 2024

Ben jij een echte TIEBREAK TIJGER?  

Ter ere van het 125-jarig jubileum organiseert de KNLTB in 2024 de Tiebreak Challenge: een uniek, groots, landelijk toernooi waaraan alle spelers van alle tennis- en padelclubs in Nederland kunnen deelnemen.   

- Speeldag zondag 28 april (tussen 09:00 uur en 17:00 uur afhankelijk van speelformat)
- Inschrijving sluit op donderdag 18 april
- Inschrijven via deze link
- Inschrijving voor 1 onderdeel (dubbel tennis of dubbel padel)
- Finaledag 16 juni in Rosmalen  

Tiebreak Challenge
Van verenigingen tot centra, groot of klein, de Tiebreak Challenge is voor iedereen. Alle clubs in Nederland kunnen zich aanmelden voor dit unieke toernooi. De voorrondes worden (bij voorkeur) op zondag 28 april gespeeld op de eigen club, waarbij spelers van alle leeftijden en niveaus met én door elkaar heen spelen met een gelijke kans op een ticket voor de finaledag. De finalewedstrijden vinden plaats op het heilige gras van Rosmalen. Daar wil toch iedereen een keer spelen?  

Format
De wedstrijdcommissie bepaalt welk toernooiformat we gebruiken bij dit dagtoernooi op jouw club. Belangrijk is dat er uiteindelijk één winnend tennis- en/of padelkoppel over blijft, dat zich plaatst voor de landelijke finaledag op zondag 16 juni met winnaars van alle clubs uit heel Nederland. Het is een toernooi dat gespeeld wordt in dubbelpartijen om een gewonnen tiebreak (7 of 10 punten). Dit zorgt voor korte wedstrijden, zodat zoveel mogelijk spelers kunnen meedoen. Om de tiebreaks zo eerlijk mogelijk te maken, starten spelers de tiebreak met een voorsprong of achterstand, afhankelijk van hun eigen niveau en dat van de tegenstander. (Voorbeeld: een koppel met (gemiddelde) speelsterkte 7 speelt tegen een koppel met (gemiddelde speelsterkte 5. Het koppel met speelsterkte 7 begint de tiebreak met een 3-0 voorsprong.) Afhankelijk van de deelname spelen we in poules of afvalschema’s. Eventueel is het mogelijk om op tijd te spelen. De Wedstrijdcommissie bepaalt het format.  

De inschrijving is geopend!
De inschrijving verloopt via MijnKNLTB. Hieronder wordt toegelicht hoe spelers zich kunnen inschrijven.  
Via MijnKNLTB:  
De KNLTB heeft één groot Tiebreak Challenge toernooi aangemaakt op MijnKNLTB. Spelers kunnen zich inschrijven door te klikken op deze link.
Bij het kopje 'Onderdelen' zie je de naam van jouw club en de sport tussen haakjes. Als jouw club beide sporten aanbiedt, zie je de club twee keer vermeld: één keer voor tennis en één keer voor padel. TC Langedijk (tennis) en TC Langedijk (padel).
Je kan je maar voor 1 onderdeel inschrijven. Het winnende duo geven wij door aan de KNLTB  

Heb je vragen? Stel ze gerust aan de leden van de wedstrijdcommissie. 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 226 314 012

TC Langedijk

Potjesdam 4
1722 XN Zuid-Scharwoude

KVK-nummer

40634077