Coronatoegangsbewijs voor onze kantine

23 september 2021

Vanaf 25 september kan er weer meer in Nederland. De 1.5 meterregel mag los gelaten worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Zo is voor het gebruik maken van de horeca binnen een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties.  

Vanaf 25 september 2021 mogen clubhuizen, sportkantines en buitenterrassen op sportlocaties open onder de volgende voorwaarden: 

• De horeca in clubhuis en sportkantine dient om 00.00 uur gesloten te worden. 
• Bij ‘verblijven in de horeca van een vereniging’ geldt dat er een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.  

Voor gasten die binnen in de kantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden door een vrijwilliger als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.  

• Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID) 
• Voor het gebruik van het terras buiten geldt deze verplichting niet. 
• Voor het bestellen en afhalen van eten en drinken in de kantine is een coronatoegangsbewijs ook niet verplicht.  

Bij het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.  

• In geval van ‘doorloop’ naar bijvoorbeeld toilet/kleedkamers is tevens geen coronatoegangsbewijs nodig.
• Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
• Het advies is nog steeds om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, geef elkaar de ruimte. • Het coronatoegangsbewijs voor horeca binnen is verplicht, ook als binnen de 1.5 meter afstand gehandhaafd wordt.  

Om het overzichtelijk te houden verzoeken wij iedereen om plaats te nemen op onze mooie overdekte terras en enkel de kantine te gebruiken voor het bestellen en afhalen van eten en drinken.

Wij hopen op ieders medewerking.

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 226 314 012

TC Langedijk

Potjesdam 4
1722 XN Zuid-Scharwoude